vineri, 15 septembrie 2017

Patronul IKEA

Patronul IKEA nu a purtat niciodata haine noi ci, numai de la second-hand


Viata de sarac a sefului miliardar de la IKEA si patru lucruri pe care nu le stiai despre companie. Un european din 10 este conceput intr-un pat IKEA

Viata de sarac a sefului miliardar de la IKEA si patru lucruri pe care nu le stiai despre companie. Un european din 10 este conceput intr-un pat IKEA
Ingvar Kamprad (87 de ani), fondatorul IKEA, locuieste intr-o casa modesta, mananca la magazinele sale si isi face singur cumparaturile de la piata. Boss-ul IKEA este cunoscut pentru stilul sau de viata extrem de simplu, desi isi poate permite absolut orice, scrie Daily Mail.
Ingvar Kamprad zboara la clasa economica, chiar daca la orice ora isi poate cumpara un avion, merge cu autobuzul si prefera sa faca shopping la finalul zilei pentru a prinde reducerile si chilipirurile. 
Barbatul care a revolutionat designul interior si a devenit al cincilea cel mai bogat om de afaceri din lume nu duce deloc o viata luxoasa, desi are o proprietate la tara, in Suedia, si un domeniu in Franta.
Se spune despre el ca nu iroseste nici macar pliculetele cu sare ori piper din restaurante.
Toate acestea indica o existenta modesta pentru un om a carui companie a inregistrat un profit net anual de 3.2 miliarde lire sterline si vanzari de 27.6 miliarde in 44 de tari.
Despre Ingrad se mai spune ca a fost membru al miscarii pro-fasciste din Suedia in 1942.  Este se pare si motivul pentru care a dublat donatiile companiei sale de caritate la aproape 100 de milioane de lire sterline si si-a rugat angajatii sa-l ierte.  
Un fost asistent executiv, Johan Stenebo, a scris intr-o carte despre Kamprad ca acesta se considera un om al poporului, un fost alcoolic dislexic si usor stupid. Cu toate acestea, subliniaza Stenebo, ramane un om incredibil de clar, cu o minte ascutita, atenta la cel mai mic detaliu.
4 lucruri pe care nu le stiai despre Ikea
 - este al treilea consumator de lemn al planetei 
- in lume sunt imprimate mai multe cataloage Ikea pe an (208 milioane la ultima numaratoare) decat biblii.
- in Marea Britanie, Ikea a fost votat cel mai popular magazin
- 1 din 10 europeni a fost conceput intr-un pat Ikea
InCont.ro autor: InCont.ro, 23 februarie 2014 08:00

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu