marți, 22 august 2017

NU SUFAR DE DEPRESIE !

 

Cand eram noua angajata se spunea ca, omul foloseste numai 30 % din creier, acum se spune ca numai 10 %.

Nu sufar de depresie ! Va voi impartasi si dvs. secretul.
Este greu de explicat si dificil de inteles.
Este chestie de vointa absoluta, cu orice pret.
Va dau un prim exemplu. Mi s-a intamplat de multe ori ca pentru ami ocupa timpul chiar si in noptile de la schimbul 3, cand lucram ca laboranta la CTC, imi impuneam sa citesc cate o pagina mai greoaie (ca sa nu ma ia somnul) si gandurile imi zburau  la unele situatii din trecut sau la altele pentru viitor si chiar peste mari si tari. La sfarsitul paginii cand trebuia sa dau mai departe la alta fila, ma uitam si constatam ca nu imi ramasese nici o idee, nici un cuvant in minte.Atunci reluam toata pagina  si chiar de mai multe ori, pana reusam sa ma mobilizez si sa-mi tin atentia treaza la cele citite.
Tot acelasi procedeu l-am aplicat si in momente de cumpana care, la mine au fost toata viata permanente.
De 2 ori am fost la DNA Bucuresti si acolo am fost norocoasa pentru ca am fost primita de 2 procurori, oameni joviali, cu o cultura  vasta in multe domenii, care ma cunosteau de pe internet, am vazut ca au dat tel.si la SRI.Primul a fost ...in data de 8 martie si al doilea in 17 mai a.c. si discutia cu dansii a fost tonica si vesela. Eu nu am apucat sa deschid gura sa zic ceva caci dl.Procuror de serviciu din 17 mai, ramifica discutia dovedind ca era un om cu o solida cultura(am inteles ca avea si studii muzicale). Am fost intrebata de ce m-am axat pe Orientul Mijlociu? Eu am spus ca trebuie sa multumesc Politiei Ploiesti care prin infractorii  rude cu 3 sferturi dintre dansii, mi-au furat 2 calculatoare lasandu-mi in schimb unul stricat, dar dupa ce am luat altul in rate, mi s-a deschis o alta perspectiva fata de situatia de acolo si am privit altfel lucrurile dintr-un alt unghi opus celui precedent.I-am spus ca atunci cand sunt in pragul nelinistii singulare, ma concentrez pe  lucrurile pe care nu le inteleg dar, pe care totusi cu toate  oprelistile mentale, ma straduiesc sa le reiau pana cand ajung la liman.
Este greu dar, asta imi abate atentia de la nimicurile marlanilor de zi cu zi.
Inteleg pana la urma dar, raspund in necunostinta de cauza la inceput. Mi s-a intamplat si mie sa fiu amenintata, dar am explicat ca nu cunosc personalitatile liderilor militari din zona si imi este greu sa fiu vigilenta mai ales ca nu verific pe nimeni. Iau "mot a mot" ce mi se scrie, dar in general nu modific nimic pentru ca sunt adepta liberei gandiri si exprimari fara constrangeri, chiar daca la arabi se impune constrangerea informatiilor. Respectul lor pentru opozant este autentic.
Daca nu aveam ocazia sa ma afund cum se zice, in desterenirea problemelor Orientului mijlociu vechi de mii de ani, ramaneam cantonata in mizeriile cotidiene  facute de oficialitatile orasului, cu mana  celor imorali inchistati in obligatiile umilitoare fata de decidenti.D-l Procuror de serviciu de la DNA din mai....,a inteles perfect de cand am deschis gura sa ma exprim si mi-a redat  perfect ceea ce voiam eu sa spun. De la dansii nu am avut asteptari, dar am vrut sa parcurg toate etapele, sa vad pana unde merge nemernicia, mai ales ca de acolo se trimite chiar la ticalosi reclamatia. Si ticalosii de aceea sunt ticalosi, sa faca ticalosii.
Asa am ajuns sa mi se fure totul, sa fiu blocata  in toate modatilatile, chiar si financiare (furandu-mi si cartea de munca aruncata la groapa de gunoi a orasului, cu 39 de ani vechime), inclusiv  in  relatiile familiale.Un  lucrator de la cablu cand a fost la mine m-a intrebat daca mai stau bine cu "caputul"?
Numai asa imi mentin mintea ocupata, prin abordarea unor lucruri de neinteles pentru mine la inceput dar, asa imi fac exercitiul mintii, impotriva alzheimer.:)))
Sfatul meu pentru cititori este sa-si tina mintea ocupata in momente de cumpana, cand simt ca-si pierd mintile, cu activitati insurmontabile la inceput.La sfarsit vor avea o atitudine de invingatori cu superioritate suverana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu