duminică, 6 august 2017

Invatamintele istoriei


Foto Hirosima/

Imi pare rau ca tocmai eu trebuie sa atrag atentia asupra originii  bombardamentelor de la Hirosima si Nagasaki. Chiar in aceasta zi, se  spune intotdeauna in ultimii zeci de ani ca, americanii au aruncat bombele nucleare asupra  Japoniei insa,  s-a spus odata adevarul, la care s-a renuntat pentru propaganda rusilor impotriva americanilor la inceputul Razboiului Rece.
Pe scurt in vara anului 1945, razboiul se terminase si numai Japonia refuza capitularea, fire razboinica  ei erau hotarati sa lupte pana la ultimul.Ce ar fi insemnat mergerea inainte a luptei contra lor? Ar fi insemnat ca, castigatorii razboiului sa faca o coalitie militara si sa atace  Japonia in toate felurile, terestru, aerian si naval. Asa, ca sa scurteze parcursul ultimului zvacnet mondial al razboiului, au hotarat pentru ai aduce la realitate,  lansarea bombei Enola Gay si apoi  s-a vazut ca japonezii nu au inteles mesajul,  de aceea dupa 3 zile au lansat o alta bomba la Nagasaki. Spiritul lor de sacrificiu s-a vazut cand si dupa 30 de ani s-au gasit soldati care, au supravietuit in junglele Asiei nestiind ca s-a terminat razboiul. Aceasta actiune brutala, a facut ca  Japonia sa infloreasca si prin tenacitatea lor au ajuns un miracol acum.
Altfel s-ar fi ajuns la sacrificarea  dublului numarului de sacrificati la Hirosima si Nagasaki, prin luptatorii si de o parte si de alta, angajati in lupte.
A fost si o testare a puterii armelor nuclerare.
Dar dupa fapta, s-a inceput propaganda rusilor contra americanilor si totul s-a rezumat la,  aruncarea bombelor nucleare asupra unui popor nevinovat, al carui imparat a fost mentinut si dupa semnarea capitularii ca o conditie, dar care nu avea nici un fel de  putere.
In aceste conditii a fost semnata capitularea Japoniei, pentru a stopa sacrificarea a altor mii de soldati pe campurile de lupta ale Japoniei, fara nici o logica.
Asa ajungem la perioada de dupa 1989 din Romania, cand ni se spunea noua ca dupa perioada rea pe care ne-au impuso guvernanti, va veni perioada buna, in care va curge numai lapte si miere, bla, blas, blas(dar ei incepusera devalizarea tarii si continua si acum).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu