duminică, 31 iulie 2016

Un Pitia masculin


Ne arata un viitor imaginar, asa cum faceam noi cand eram copii aratand cu degetul pe cer, spre ceva care nu exista dar,care ne capta toata atentia si cu greu intelegeam ca am fost luati in bataie de joc demonstrandu-ne cat suntem de prosti.

Acest Gaga batran devine insuportabil cu vocea lui de Guru care citeste cu greutate.
Parca vad cum prostimea din Grecia antica asteapta sa vada ce se spune de catre postasa divinitatii Pitia, dar nevizibila celor implicati.
Chiar ieri la tv. era un documentar unde se spunea ca Pitia era  rugata prin interpusii preotii corupti, sa spuna  despre fiecare ce  viitor il asteapta  intr-una sau alta dorinta. Toate   previziunile pentru toti erau spuse  cu voce ancestrala egala si  in linie nemodulata, pentru toti la fel.

Pitia, (în mitol. greacă) preoteasa oracolului din Delfi. Prezicerile sale erau considerate răspunsuri ale zeului Apolo, exprimate în formulări sibilinice (enigmatice). 

Asa imi pare si acest Gaga batran ca, ne citeste  ca vestita prezicatoare care spunea fara nici o modulatie, aceleasi vorbe mestesugite si rasucite chiar neinteligibile dar, interpretate dupa interesul fiecaruia,care se pretindeau a fi transmise  din aburii, si fumurile date de gaze din pamantul din aceea grota sau de  arderea ierburilor cu efect de drog, sau chiar din propriile flatulatii mistice si misterioase:)). Dar nu pe degeaba ci, cu pretul unor ofrande  colosale.
Vorbele indemnau sa mearga inainte fiecare cu ce si-a propus ca, pana la urma se va ajunge la.... ce voia fiecare. Dar barem atunci era lumea mai proasta....Vreau sa scapam de acest  Pitia masculin, cheltuitor fara limita si fara mila, din putinul nostru fara nici un castig pentru noi toti, care ne ruineaza fara remuscari. Noi am asteptat altceva si ne-am procopsit  cu dorinta si speranta noastra  transformate chiar pe dos, la 180 degrade.
Si nu ma pot  impaca cu gandul ca suntem condamnati prin inactivitate de opozitie, de a  impune o demnitate absoluta de care trebuie sa dam dovada ca, acesti  provinciali sa inteleaga ca noi ne-am trezit, ca, cu noi nu este de gluma si  democratia asta de fundul gradinii cu castraveti, este depasita si umilitoare pentru noi toti. Dupa trecerea caldurilor ce vom face cu acest Gaga  care, sa ne balmajasca un  fragment de lemn raschetat si ala citit in continuare?
Dar este siret si nu de tenesi rupti si imputiti.
Face asta fiind doar o papusa trasa de sfori, slujind alte interese si isi joaca bine rolul cu vorba lui impiedicata spusa cu incetineala, pentru reusita rolului impus, vizibil, dar noi mai creduli ca oricand, dand inca odata crezare si un CEC in alb,acestui ultim sper, provincial scapat in bugetul statului fara a avea vreo obligatie, a face ceva sau a da socoteala cuiva.
Sa treaca acest val de caldura, sa ne turnam fiecare cate o galeata de apa cu cuburi de gheata pe cap si sa purcedem la  faurirea viitorului nostru care trebuie sa se plamadeasca acum, chiar cu aceasta mare intarziere.In orice intreprindem trebuie sa fie un inceput timid cam nesigur dar, care trebuie sa prinda radacini intr-un viitor moderat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu