joi, 12 martie 2015

Bravo Grecia!Noul premier al Greciei, Tsipras, cere despăgubiri Germaniei de 500 de miliarde de euro! Bravo lui că nu se lasă călcat în picioare de super-puterile lumii şi de marii bancheri internaţionali!

Miercuri 11 Mar 2015 / 3,017 vizualizari / 3 Comentarii

  Tsipras GermaniaAdevărata ştire pe ziua de astăzi este aceasta: faptul că Grecia cere 500 de miliarde de euro despăgubiri pentru pagubele produse de Germania în timpul celui de-al doilea război mondial! Citez de pe hotnews.ro:
Grecia cere Germaniei despagubiri in valoare de 500 de miliarde de euro pentru prejudiciile din timpul celui de-al doilea razboi mondial, a anuntat premierul grec Alexis Tsipras, informeaza miercuri agentia de presa Unian, citata de Agerpres. Pozitia lui Tsipras este una transanta: Berlinul trebuie sa restituie toate valorile furate in cursul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sa plateasca compensatii pentru infrastructura distrusa si sa restituie asa-zisul “credit de ocupatie”. In total, Tsipras estimeaza prejudiciile la suma de 500 de miliarde de euro. Declaratia lui Tsipras este una populista, dupa cum subliniaza unii politologi. Guvernul grec a reactionat astfel la cererea Berlinului ca Atena sa-si achite datoriile pe care le-a acumulat in cadrul programului de asistenta financiara din partea FMI, Bancii Centrale Europene si Comisiei Europene. Potrivit Unian, declaratia premierului grec este una cu atat mai populista cu cat Germania si Grecia au semnat, inca in 1960, un acord conform caruia Atena a renuntat la orice pretentie fata de partea germana, dupa ce aceasta i-a platit compensatii in valoare de 115 milioane de marci germane.
P.S. Că o fi populistă sau nu declaraţia, premierul grec are totală dreptate! Nu este posibil ca un stat puternic, cum este Germania, să facă atât de multe jafuri în timpul celui de-al doilea război mondial, iar Germania să plătească nişte despăgubiri ridicole. E adevărat, oficialii germani o să zică “nu noi, ci naziştii au făcut aceste jafuri”, dar acest lucru nu are nicio importanţă: oficial, statul german a fost reprezentat între 1933 şi 1945 de nazişti, aşa că fuga de responsabilitate nu ţine. Este drept ca cineva să se îmbogăţească, pe seama jefuirii altuia şi să nu plătească despăgubiri importante pentru acel jaf!?
Poziţia lui Tsipras este una foarte curajoasă pentru poporul grec şi, aşa cum spuneam într-un articol din februarie 2015 (Marii bancheri internaţionali vor să-l asasineze pe noul premier al Greciei, Alexis Tsipras! Putin şi-a trimis 125 de luptători din forţele speciale Spetsnaz pentru a-l apăra pe Tsipras!), viaţa premierului grec este pusă în pericol, el putând fi oricând asasinat de marii bancheri internaţionali, cărora nu le convine asemenea atitudine. Bravo lui Tsipras că nu se lasă călcat în picioare de o super-putere cum este Germania, că are demnitate şi că reprezintă cu cinste interesele poporului grec, aşa cum ar trebui să facă orice politician!
Secretele lui Lovendal


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu